Monday, October 7, 2013

~11 September 2013~

Bismillahirahmanirahim..

1994-1995 : Tadika Dewi, Gombak.
1995-1996 : Taska Abim, Sepang
1997- 2002 : SK Bandar Baru Salak Tinggi
2003-2007 : Sek.Men Sains Hulu Selangor.
2008-2009 : Kolej Matrikulasi Penang
2009-2013 : Uni.Pendidikan Sultan Idris.




Terima Kasih CIKGU!
sebab ajarkan saya ABC,123 sampai pandai.

Terima Kasih Mak Ayah!
sebab jaga saya sampai saya besar dan bagi banyak peluang utk sy meneroka dunia ini.

Terima Kasih Abang-abang, adik, Kaum Keluarga!

Terima Kasih sahabat-sahabat!
sebab pernah hadir dalam hidup ini.


dan segulung Ijazah ini saya hadiahkan untuk anda semua.
atas kepercayaan dan keyakinan terhadap diri ini.

dan doakan saya ada peluang untuk menyambung pengajian di peringkat yang seterusnya dan menjadi pendidik yang terbaik untuk anak-anak generasi akan datang.insyaAllah.

Syukur,Alhamdullilah..
11/9/13
Konvokesyen ke-15,UPSI.
Ijazah Sarjana Muda Pendidikan Sains Pertanian dengan Kepujian.

Love u so much!!

bff dtg tgk konvo!thank you so much.

UPSI..
                                                                                                                                                                                       konvo sudah.
posting bila pulak ni??
^_________^



Categories , , , , , 0 comments

Saturday, January 12, 2013

~Jus Roselle; segar dari ladang~

bismillahirahmanirahim.

Korang pernah try minum jus roselle tak?
haaaaa,
ni la nak cerita ni.
tapi jus roselle ni bukan produk mana-mana company ok.
jus roselle ni memang segar dari ladang kami nun di Proton City,Tg. Malim.

rupa-rupanya,senang je nak buat jus roselle ni,
nak tahu tak?
jom,jom tgk step-step kat bawah ni okay..
:)

tadaaaaaaaaa~ ni la buah roselle.cantik kan..

pokok roselle..

ladang kesayanganku~

memetik roselle di ladang.lalalala~

yang atas ni gambar sampingan je.haha

jom start buat JUS ROSELLE!
yey...


1. Mula-mula korang kena buang biji dia dulu.gunting je.


2. Lepas tu,basuh bersih-bersih buah roselle.


3. Rebus roselle sampai air mendidih.kami rebus dalam periuk nasi je.sempoi kan.hahah


4. Tengok gambar dibawah.nanti dia akan jadi macam ni tau.


5. Boleh masukkan gula ikut sesedap hati & jiwa. :)


6. Tapis air roselle tu. yang buah roselle tu boleh penyek-penyekkan.




7. SUPPRISE!! JUS ROSELLE dah siap dah..yang buah rosselle tu boleh blend jadi jem.



see,
senang kan..

bila dah jadi student final year ni,
baru la rasa keindahan jadi student sains pertanian.
best kot!
siapa nak cuba,silakan laa..
tapi.....
kena tanam dulu la roselle kt rumah ek.
^_____________^

ribuan terima kasih ,
iza aspar . saliha saidi . che ah
sebab dah tolong ajar kita cara nak buat jus roselle.
:)



Categories , , 1 comments
Related Posts with Thumbnails
 

< a walk of life > Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!