Tuesday, May 18, 2010

~terbaik @ johor~

cuti sem dh masuk minggu kedua..saja je nk cerita perjalanan saya ke negeri johor minggu lepas sejurus selepas berakhirnya exam yg last..hehe..nak tahu tempat2 yang kami berenam lawati? jom...

> 4/5/10
kami bertolak dari kab(kolej aminuddin baki) pada jam 4 ptg.sepatutnya bas bertolak pada pukul 3.30 ptg tetapi disebabkan beberapa masalah contohnya;- bagasi2 yang ada terlampau banyak sampai xmuat tempat simpan beg almaklumlah,nama pun cuti sem..byk la beg yg nak bwk balik kn.so pihak bas terpaksa menggunakan coach bawah tuk ltk beg..(bas double decker) dan secara kebetulan pula,kami berempat dtg lewat sikit dan dapat la dok kt coach bwh yang penuh dengan beg..haha..dugaan pertama yg dtg b4 sempat mulakan pengembaraan..tp xpe la..redah je..akhirnya kami sampai di terminal Batu Pahat jam 9.30 malam sebab bas banyak berhenti kat perhentian.lambat sikit la jadinye..alhamdullilah,selamat juga kami sampai di batu pahat wpun kepenatan tu dh terasa..terus je tido lepas sampai rumah k.bell..thanx to k.bell sbb sudi ajak kteorg dtg jenjalan kt sne..
=)



coach bwh yg penuh dgn beg..sempoi..redah je~

> 5/5/10
hari kedua dimulakan dengan bangun subuh..ceh2..tu mestila kn..wajib..haha..then k.bell bwk kteorg pergi klinik dialisis..tengok mak k.bell tukar darah..adoiii..insaf2..penuh klinik tu dengan pesakit..bila ramai pesakit tu bermaksud ramai la yg kena diabetes..ishk2..so kawan2..jom kita jaga kesihatan kita k..
dalam jam 10 pagi camtu kami dah ade kat rumah..aktiviti pagi tu ialah MASAK2..yahoo~bende yang paling saya suka..menunya ofcourse la laksa johor..kami pun tolong2 la mak k.bell masak2..dah tahu 1 resepi yang baru..hehe..suka2..
so,after lunch..(makan laksa johor yg sedap gler kot),kami bergerak mencari spot yang best tuk shopping..finally,kami ke batu pahat mall tuk jalan2..best juga jalan2 kt situ..dapat la cr beg yang saya nak dengan harga yang berpatutan..heheh..iza,shiha,k,bell,mira n kelly pn shopping sakan gk..baju,jeans sume bedal..sale la katakn..
dh penat shopping..kami ke bowling area plak...dh lama xmain bowling..xcited plak mse tu..dis is the 2nd things yang saya suka buat..main bowling la..=D teringat masa scul menengah dolu2..aktif main bowling ngn k.rina,hani,nadrah,ikram z,ramai lg la..
tengah syok main bowling,ttbe je perut berbunyi menandakan saya dh lapa..renggit coffee house menjadi pilihan kami utk dinner..sedap makanan kat situ..saya order chicken chop,shiha order chicken cuttler,macam2 la..tapi shiha nyer paling sodap..weeeee~ perut dh kenyang,duit dh melayang,jam 9 malam camtu kami pulang kerumah dengan selamatnya..




kt batu pahat mall..




bowling time~




chicken cuttler shiha yg gler sedap...



> 5/5/10
hari ketiga di johor,kami pergi jalan2 kat jb..mula2 kami pergi melawat muzium istana johor..cm lawatan kanak2 sekolah pulak..hehe..xpela jnji best! dapat la tengok gambar2 lama,barang2 zaman kesultanan johor dulu2,binatang buruan baginda,macam2 ada la..nak tahu lagi kena pergi sendiri..baru syokk~ dalam 2 jam kt muzium tu kami pergi plak danga bay..ambil angin ptg kt sne..cafe kt danga bay pn x bkk lagi sebab kami dtg ptg..so ambik gmbr je la kteorg kt danga bay..haha..dh malas nk tulis ni..tgk gmbr je la..=D




looking foward~singapore..

> 6/5/10
last day kt johor..alaa,sdey nyer time ni..tapi jalan still on..last day kt johor ni,k.bell bawak kami ke sg.bekok..nak mandi manda2..bekalan yg kami bwk: nugget ayam ngn french fries..hehe..so,kami menghabiskan sepanjang pagi tuk mandi2 kt situ..then dalam kul 12 kami pun bertolak balik sebab bas saya nk balik kl jam 2.45 ptg..



keseronokan main air..=D



last bt not least..walaupun penat sgt2 tapi memang enjoy gler2 lah..thanx to kak bell (tourist guide),shiha,mira,kelly n iza for the very meaningful journey..really miss u guys alot..t jumpa lagi next sem..n plan la ape2 lagi tuk cuti sem akan dtg..heheh..jiamata~
Categories

3 comments:

TiKa LEh on May 19, 2010 at 9:43 PM said...

johor memg trbaik..hoho

~cikgu ain~ on May 20, 2010 at 9:16 PM said...

yup..
hidup johor!
(^_^)v

Aiza on May 24, 2010 at 9:49 PM said...

wahhhhh , sukee ke;)

Related Posts with Thumbnails
 

< a walk of life > Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!