Sunday, August 8, 2010

~hafal & terus menghafal~

50 (full stop). apa yang 50 ni?haha. 50 ni la jumlah spesies pokok yang kami (agricultural science) student kena hafal. Banyak??? tak juga~ 50 yang kena hafal ini untuk quiz 1 je. Total yg kena hafal adalah sebanyak 70 jenis pokok. Tapi kan,prof ckp,still sikit lg tu.hehe~ nak hafal 50 pun rasa cm nak muntah. Ini kan pulak 70 kan.
Boleh hafal ke saya ni? ohooo~mestilah boleh. Apa lagi,makan la kismis banyak2. =D
Apa2 pun,bila kita anggap proses pembelajaran kita ini sebagai satu Ibadah,InsyaAllah..kita pasti akan bersemangat dan berusaha bersungguh2 untuk melakukan nya. Betul x? Yela,xkan nak cincai2 kot buat ibadah. nk dapat pahala kan. mcm kita solat. Mesti tertib dan teratur. Macam tu juga dgn belajar. SO..DONT GIVE UP!! bergembiralah ketika anda belajar k..
heheh~

antara species pokok yang kena hafal~



>>> Caesalpinia ferrea (leopard tree)



>>> Coleus blumei (cantik kan..)



>>> Erythrina fusca ( coral bean )



>>> Raphis excelsa (lady fern)



>>> Bauhinia purpurea



>>> Mimusops elengi ( bunga tanjung )



>>> Salix babylonica (janda merana )



>>> Catharanthus roseus



>>> Cyrtostachys renda (lipstick palm )


>>> Ixora sunkist (jejarum )



>>> Michelia campaca alba ( bunga cempaka putih )

baru sikit je tu..tapi cukuplah dulu ye. Harap2 post ini boleh juga membantu rakan2 seperjuangan yang lain k. (^_^)

adios~

--

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
 

< a walk of life > Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!