Sunday, August 29, 2010

~memori semalam bhg 1~

salam..
>>>pada kali ini,Perak telahpun menjadi destinasi perlancongan yang ain lawati ye.hahah..poyo je kan.Actually,ain kena pergi Beruas sebab kena buat kerja lapangan kat sana,dan alang-alang tu..pergi la singgah rumah pak anjang kat taiping.Kira macam sambil menyelam minum air la kan.=)

>>>>>>>>>so,bertolak pergi Taiping hari jumaat dalam pukul 3 ptg..then masa otw tu,kami singgah jap kat Kellie's Castle dkt2 Batu Gajah.


------- inilah dia Kellie's Castle---------------------
Menurut cerita,Kellie's Castle ini merupakan rumah kediaman seorang pekebun dari Scotland iaitu William Kellie Smith,tetapi malangnya,sebelum kediaman ni siap,William Kellie Smith telahpun mati secara mengejut.Sebab tu kalau korang pergi nanti..korg akan dapati tempat ni macam rumah yang terbengkalai je.Rupa-rupanya pembinaannya dihentikan lepas kematian William Kellie Smith.



-------------- kat bahagian atas.-----------

>>> SABTU,28/8

Kira-kira jam 12 tgh hari,kami bertiga pun bergerak pula ke Muzium Perak. Ain ni kan,kalau pergi mana2,tak sah kalau tak singgah muzium.Pelik betul lah.mungkin semangat patriotik tinggi kot..heheh
jom tengok2 gambar....



------------ tengkorak gajah..---------------


------------------- rangka ular,panjang gler.-----------



- ni apa ea?hah,tugu peringatan kematian J.W.W BIRCH kalau x silap.hehe--



-------- keretapi dulu2..------------

Selepas itu,perjalanan diteruskan ke zoo Taiping.YEAH~ akhirnya dapat juga pergi zoo seleps berbelas tahun dah tak pergi zoo..hehe.
apa lagi,tengok gambar je k..



---------- berbagai binatang2 comel ye~-----------



--------------- unta --------------------------------



------------ org utan yg nakal..haha---------------



---------------- swan lake yg cantik~----------------



-------------- sangat suka binatang ni.comel~---------------

last sekali,kami jln2 ke Kuala Kangsar.pergi kat tepi sungai je.Tak pe la.Lain kali boleh pergi lagi kan.Post ni akan bersambung ye.hahah.



----------------- di tepi sungai Kangsar -------------------

hasta pronto,
~~
Categories

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
 

< a walk of life > Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!