Monday, February 14, 2011

~Kenapa perlu berkira soal kesihatan?~




sumber : google


hah,tak payah ain nak cerita lagi gambar kat atas tu. Sudah terang lagi bersuluh kan.

ain ada satu soalan yang nak di tanya, KENAPA PERLU BERKIRA KALAU NAK JADI SIHAT?ada siapa-siapa nak jawab tak soalan ni?heee

ain tak nak bagi contoh merapu-rapu la, juz look into urself..
macam ain,ain memang minat giler main boling..dr sekolah rendah lagi la. Pastu masa sekolah menengah kecoh-kecoh la masuk tournament sana sini. Dulu-dulu,ada yang tanya,tak ke membazir main boling?bayar mahal-mahal,baling pin,jatuhkan pin..then ain cakap,tak lah. Dah hobi,nak buat macam-mana. See..kalau kita dah suka benda tu cm nak mati *haha,hiperbola sikit bahasa* kita tak kisah pun benda tu mahal ke tak kan..kena keluar duit ke tak..

sooooooooo,apa kata,anda-anda semua ni,join ain...dan jadikan kesihatan tu salah satu hobi anda nak?JOM!! Tak rugi apa-apa pun..

ain tahu,u olz berkira sebab MAHAL kan. Jom kita tengok mana mahal mana yang murah..


dah nampak tak???

kalau boleh,jangan lah berkira sangat soal kesihatan ni. Kalau pergi makan MCD,tak kisah pun mahal kan,padahal kalau kita buat sendiri burger tak sampai pun RM6-7 . then,bila dah start sakit jantung la,obesiti la..mula nak terkial-kial cari duit buat operation bagai.Pastu dah buat operation,kena makan ubat pulak. Kan best kalau kita start jaga kesihatan kita dari sekarang,pastu buat duit banyak-banyak macam Amalina Peter (my boss),then lagi 10 20 tahun,boleh jadi kaya raya tanpa sakit-sakit,boleh berbakti pada agama dan negara lagi tu.best tak???

satu lagi,kalau apa-apa pasal kesihatan je,mesti orang akan tanya :

ehh,tak ada side effect ke makan benda ni?
SIDE EFFECT??ok,ain ulang..SIDE EFFECT. Side effect yang dimaksudkan ialah side effect/kesan sampingan kalau makan produk kesihatan.Produk yang penuh dengan all the good things for your body.

jap,ain tak nak jawab soalan ni..tapi,cuba pikir-pikirkan sendiri ayat di bawah..

ehh mamak,tak ada side effect ke kalau makan mee goreng ni?
mak timah..kalau saya makan 1 bungkus nasi lemak ni, tak effect kesihatan saya kn??
sedapnya pisang goreng ni.*Muka nikmat giler padahal si jantung dalam tu tengah bersusah-payah tepis lemak-lemak dr pisang goreng tu  dr  melekat kat si jantung.*

ada kita tanya kat mereka tak?tak ada kan..
ermm..what to say. lu pikirlah sendiri.

ain bukan tak kasi u olz makan ye sebab ain pun makan jugak. Dalam herbalife ni,tak perlu nak berlapar-lapar. *orang pregnant pun boleh minum Shake tau.Mana nak jumpa produk macam Herbalife ni.hik3 *  Boleh je nak makan tapi mesti dalam kuantiti yang betul. Diet seimbang ok.



sebenarnya,
Segala-galanya tentang anda,anda lah yang menentukan!! Sihat atau sakitnya anda,anda juga yang membuat pilihan. Ada jalan di hadapan,kenapa perlu untuk menoleh ke belakang lagi ??  Berubah kepada kebaikan bukan lah satu kerugian kan..

ingat 5 perkara,sebelum 5 perkara :
Sihat sebelum sakit
Muda sebelum Tua
Kaya sebelum miskin 
Lapang sebelum sempit
Hidup sebelum Mati..

for things to change,you have to change!!!!!!!!!!!!


check this out, produk Herbalife;


F1 SHAKE; 5 PERISA

F3 PROTEIN POWDER

TEAMIX;


YANG NI ONE OF THE OUTER NUTRITION PRODUCT.
RADIANT C FACE QUENCHER;

ada lagi macam-macam produk yang best!! dan yang paling penting,produk ni bukan ubat-ubatan. Kalau yang macam F1,F3 and teamix tu adalah MEAL REPLACEMET. SO,dun worry ok. INSYAALLAH.

If u are interested,juz let me know..anytime,anywhere..jangan malu-malu.
my email : meandherbalife@gmail.com
skype : ain eusuff
014-2472558


ps: sambil-sambil buat entry,sambil-sambil minum F1 shake. nikmatnya..MASYAALLAH,MASYAALLAH,MASYAALLAH. 
Categories

1 comments:

Azza Firza on February 17, 2011 at 5:54 PM said...

kesihatan tu pntg tahuuu

Related Posts with Thumbnails
 

< a walk of life > Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!