Wednesday, March 16, 2011

~telefon bimbit punca lelaki mati pucuk~

yey,baru nak update berita hari ni walaupun esok tinggal berapa jam je lagi nak menjelma. okok..tak kisah la kann..

siapa-siapa yang ada baca KOSMO / Utusan Malaysia tadi,mesti perasan tajuk berita ni kan. So,ain nak highlight je la beberapa isi penting :

  1.  Lelaki yang gemar menyimpan telefon bimbit di dalam poket seluar berdepan risiko kerosakan sperma termasuk mati pucuk. ain said : ohh no..
  2. Menurut Presiden Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP), S.M. Mohamed Idris, pengguna yang membuat panggilan telefon bimbit lebih daripada empat jam sehari mempunyai bilangan sperma yang paling kurang dan paling rendah kualitinya. ain said : erkk,typical couple la kan..selalunya telefon lebih kurang 4 jam rasanya dalam sehari.So,better kurang-kurang kan telefon pasangan masing-masing lepas ni ye...
  3. S.M. Mohamed berkata, lelaki yang membawa telefon bimbit yang diletakkan di bahagian tali pinggang atau dalam poket dengan 'keypad' mengarah ke luar pula akan menghadapi kesan yang tinggi kerana antena berada di belakang dan lebih hampir dengan tubuh. ain said : cari sopt lain la utk letak nset lepas ni kan. kat mana ye?
untuk wanita pula :

  •  wanita yang sering meletakkan telefon bimbit di dalam beg sandang yang tergantung di sebelah payu dara turut mendapat kesan terhadap kesihatan dalamannya. 
ps : lepas ni masing-masing bawak public phone je pergi mana-mana. Jangan guna handphone lagi. :p

 (just kidding )
rindu la nak guna public phone. : )
 


ini serious punya : jaga lah kesihatan masing-masing. Kesihatan tu penting sangat-sangat. Hargai diri anda sebaiknya.

jumpa lagi,
hasta luego~
Categories

1 comments:

CintaZulaikha on March 17, 2011 at 11:53 PM said...

eh, ye ker....huhuhu

meh le join contest..leh je letk pic ngn kengkawan...janji sempoi gilerrr..

http://cintazulaikha-ummi.blogspot.com/2011/03/aku-nak-wat-contest-khas-tu-korang.html

Related Posts with Thumbnails
 

< a walk of life > Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!