Friday, July 8, 2011

930 tan makanan dibazirkan setiap hari.~

sumber : mstar online.

u all tau 930 tan tu bersamaan dengan berapa?? 
930 tan = 93,000 beg beras 10kg.
hah..
hah..
hah..
ade u all rasa ape2 tak bila dengar angka ni??
kalo ade tu,tahniah. ini bermakna anda adalah seorang yg sangat mementingkan kesihatan anda & rakan-rakan se- negara anda.
kalo xde rasa tu..erkk paham-paham la ek.

so,u all rasa rugi  tak?? rakyat Malaysia bazirkan 930 TAN MAKANAN SEHARI. wow...
kalo la sume rakyat malaysia minum shake..fuhhhhhhh..
makanan xde yg terbazir.-ofcourse la kan..
pencemaran gerenti drop gila2 punya.-tempat pembuangan sampah pun mesti boleh clear 50% lah.
pastuu,rakyat Malaysia confirm jadi org sihat2-obesiti berkurangan.diebetes berkurangan.darah tinggi berkurangan. wahhh~bestnyer..

so???
lepas ni,kalo nk makan,amek makanan sikit2 je kayh.sebab kalau letak makanan banyak-banyak terus dalam pinggan,confirm kita akan  makan banyak punya. 
tak pun,minum shake setiap masa.lagi senang! 

pilihan di tangan anda kan~ berubah memang menyakitkan,tapi kalau memilih untuk tidak berubah itu lebih menyakitkan & memeritkan. 
tabrak aja kata Pak Fauzi. haha..

nak yang macam ni ke??





atau macam ni..




decide ,decide,decide.and let me know..

ain- 017-6090724
skype /fb - ain eusuff

Categories

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
 

< a walk of life > Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!