Wednesday, July 6, 2011

umur biologi???

yessssss!! setelah dua bulan blog kesayanagan ku sunyi tanpa berita. Kini ain kembali lagi meneruskan perjuangan di medan penulisan. :) 
so,all the may & june activities will be posted after this entry okayyy..

topik entri hari ni : Umur BIOLOGI. u all tau x apa tu umur biologi??
selalunya,ramai orang yang tak ambil tahu langsung tentang umur biologi mereka. Kita boleh ukur umur kita dengan dua cara :
1- umur kronologi- means umur mengikut tarikh lahir. Macam ain, lahir tahun 1990,so umur kronologi ialah 21 tahun kan..
2- umur biologi- means umur yang diukur mengikut tahap kesihatan & keupayaan seseorang. Dimana mengikut Dr.Latifah ,seorang Pensyarah Fakulti Perubatan UPM..umur biologi adalah lebih penting daripada umur kronologi..

hahhhhhhhhhhhh...
ini bermaksud, kalau umur biologi u all sangat berbeza dengan umur kronologi u all..u all akan ada mslh yg besar sekali tau tak..iaitu masalah KESIHATAN. SEBAB, kalau nak jaga umur biologi,kena la jaga pemakanan  & gaya hidup u all.

so,meh ain nak share satu benda..

duluuu,dalam bulan feb cmtu. ain buat full body analisis. then, ain dapat tahu..my umur biologi ialah..
ialah..
ialah..
 26 TAHUN!! OMGUCCI!!
kira nya,organ-organ dalaman ain ni dh berfungsi tuk org yg dh berumur 26 tahun..dapat tak apa yg cuba ain sampaikan??ain baru 21 kot,how come boleh jadi 26 tahun..

so,tanpa melengahkan masa.nak tahu ain buat apa??
nakkkkkkkkk??

tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaa~
herbalife product~

yesss, ain amek SHAKE,
TEAMIX,
PROTEIN POWDER..

HERBALIFE PUNYA OK....

then2..apa jadi??
umur biologi ain,,dah jadi ..

22 tahun!
22 tahun!
means xde beza sgt la kan..

so,sekarang nak turunkan lagi jadi 18 tahun.awwww...hahaha.

see,dgn nutrisi yang baik..kita akan dpt result yang baik jugak. in fact,my fat level pun dah berkurangan..

happy kot!!

sooooo people!!jom check u all punya umur biologi~
contact ain sekarang..
'berubah memang sakit,tapi kalau tak berubah lagi sakit.'

last words, kalau dalaman kita muda selalu,luaran pun akan jadi muda secara automatik.walaupun umur kronologi kita meningkat. LUPAKAN BOTOX or what so ever! jadi sihat dengan cara mudah .fun ,simple & magical.
nak jadi muda luaran,mudakan bahagian dalaman dahulu!!

ain: 017-6090724
skype : ain eusuff

peace yoo..love herbalife!!
:D


Categories

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
 

< a walk of life > Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!