Thursday, May 17, 2012

~bila kali terakhir anda call / sms parents anda?~

Bismillah.
hello bloggers~ haha,bajet ramai la yg baca blog aku kan.muahaha.

nampak tak tajuk entry tu?nampak kan..
haaaaaaaaaa..
ce jawab sket soalan tu ,cikgu nak tau. *ttbe amek mood jd cikgu* kuikuikui..
kalau x nampak,ni soalan nyer:

BILAKAH KALI TERAKHIR ANDA CALL / SMS MAK AYAH ANDA?
semalam?kelmarin?minggu lepas?bulan lepas?errrr..esok la kot?

macam-macam jawapan kan..
act, benda ni nampak simple je kan..

*alaa,buat apa nk selalu sms / call. call time nak duit je la..
*alaaa,anak manja kot kalau selalu call.
* tak ada masa nak sms (jawapan paling tak boleh diterima akal)
* tunggu mak/ayah call dulu la..

tapi,cuba u olz bayangkan laa..
betapa happy & bahagianya kalau tiba-tiba handphone parents u olz berbunyi..
bip bip..one messages received:
" salam mak/ibu/mama & abah/papa/ayah..sehat tak?anakanda di sini sihat-sihat. mak/abah jangan lupa jaga diri,jangan lupa makan.nanti anakanda call ye.busy dgn assignment.maaf ye.salam."

sekurang-kurangnya kan.........mesti senyum lebar *cmni,^___________________________^*
sampai ke telinga org tua kita kan..sekurang-kurangnya mereka tahu,kita ingt kat mereka di rumah tu..
alahai,bestnye kalau dpt buat parents kita senyum kan..

so, ambil la 1 minit je..taip msg..
send kat mak ayah..
kalau tiap2 saat boleh sms pakwe/ makwe..tak kan sms kt mak ayah sendiri pun x boleh kan..
peace..^^

apa motipp aku conteng2 gmbr ni?
jwpn : saja,rindu zaman budak2. :)
sayangilah keluarga anda.

pesanan ikhlas,
dr cikgu ain..haha.
kalau mls sgt,buat je mcm cikgu ni..
ain :  gud nyte mak,luv u..
mak   :  nyte,luv u too.
ain : gud nyte papa..
papa : gud nyte.
kan senang..kita bahagia,mak ayah pun bahagia.
boleh tido dengan senang hati..
wassalam.



0 comments:

Related Posts with Thumbnails
 

< a walk of life > Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!