Thursday, January 20, 2011

~alkisah~

salam warga blogger2 sekalian.. :)

post hari ini pendek je.berkenaan dengan ubat gegat.

mesti u all semua famous dengan ubat gegat kan..kadang-kadang dekat rumah tu sampai ada yang simpan stok ubat gegat..*dr simpan stok ubat gegat byk2,baik simpak stok shake herbalife, lagi baik * :p


hah,ni la ubat gegat. sumber dr google.


ok,ni pulak lipas..urggh..benci betul tgk lipas.
dulu-dulu,kalau kita nampak lipas,mesti kita cakap dengan mak..

makkkkk..ada lipas dlm almari..

pastu mak ckp, hang pi bubuh ubat gegat kat almari tu. 

betui x??

pastu kita pun pi la buh ubat gegat dengan harapan lipas tu mati.kn kn..


ok2..sat naa...

tadaaaa~pernah nampak tak serangga ni?
nama serangga di atas ialah Lepisma saccharina. Dalam bahasa yg mudah,serangga ni di panggil GEGAT!


 korang nampak tak sekarang??
rupanya-rupanya..ubat gegat tu sebenarnya..bukanlah untuk menghalau lipas,tapi sebenarnya tuk menghalau dan membunuh si GEGAT ni..

hahaha..

so,terima kasih lah prof sebab dh bongkarkan misteri ubat gegat ni..sangat seronok ok!!

conclusion nya , selamat menyambut thaipusam and have a nice day~ report ketam menanti pula ni..

jom sihat dengan HERBALIFE~

si penakut lipas,


Categories ,

0 comments:

Related Posts with Thumbnails
 

< a walk of life > Copyright © 2010 Designed by Alieff. Wanna get one? CLICK HERE!